L’ISLE ADAM – Er is veel gebeurd! Verhuizing, settelen, reizen, tuin- en politieke zaken, re-settelen en ondertussen veel denkwerk over hoe ik mijn tweede film:’Chloe’s Wraak’ (fiction/drama/full length) toch kan realiseren.

Toch?

Jazeker!

Na bijna twee jaar leuren met het script en vele gesprekken in de ‘Dutch Film Industry’ is het me wel duidelijk! Nederlandse producenten verlekkeren zich aan jong en goedkoop aanstormend talent wat ze kunnen kneden en draaien en zeker niet zitten te wachten op filmmakers met ervaring op de teller en die het op zijn of haar eigen manier wil maken!

“Mooi verhaal, maar we hadden er graag vanaf het begin af aan bij willen zijn”.

“Wij ontwikkelen alleen eigen scripts”.

Filmmaken in Nederland gaat kennelijk ‘The Dutch Way’, wat neerkomt op elkaar de bal toespelen. Dit houdt in het voor relatieve buitenstaanders zo goed als onmogelijk is om in te treden als je niet perfect voldoet aan de ‘criteria’. Als je kennelijk niet in dit afgetimmerde Hollandse filmkartel past dan kom je er ook niet in. You cannot square circles!

En als filmmakers dan toch een mooie film willen realiseren dan zullen ze dit op eigen doft moeten doen. Al dan niet met crowdfunding of sponsoring. Ik ga er nu – aan het eind van de zomer 2019 – nog steeds voor om ‘Chloe’s Wraak’ te verfilmen. Het verhaal is te bijzonder om het niet te vertellen. De deur gaat langzaam open..

Wordt vervolgd.