VLAARDINGEN – Onderstaand een overzicht van (een aantal ook op YouTube verschenen) documentaires en trailers.


Audrey’s Lot (Le Destin d’Audrey)

(18.11m) (documentaire) (fra-ned) (2017)

Het leven kan zomaar – onverwachts – van het ene moment op de andere voor altijd veranderen. Wat dan? Hoe ga je dan verder? Wat als de nacht niet meer zwarter kan worden? Brengt dan op een gegeven moment de morgen dan toch weer nieuw licht?

Over een moeder die haar kind verloor. Over verdriet en hoop. 


(Only) Made in England

(28m) (documentaire) (2015)

De Delftse darter Matthew Medhurst maakte op 2 januari 2016 zijn debuut op het befaamde WK Darts in Frimley Green: Lakeside. We leren hem in dit portret een beetje kennen op weg naar dit bijzondere event.

Matthew Medhurst v Jeff Smith

(1.04m) (trailer) (2015)


De Overval

(22m) (documentaire) (2015)

Ron P. is een gewone jongen uit de Delftse volkswijk de Wippolder. Hij was enige jaren terug – talk of the town – en stond in de politie ‘top 11’ van Delftse criminelen. Samen met twee maten overviel hij op een dag in een Delftse buitenwijk een geldloper van een waardetransport.

In ‘De Overval’ worden zijn stappen van die bewuste dag gereconstrueerd. Wat waren de gevolgen van zijn keuze en hoe gaat het nu met hem.

Ron.P. – De Overval

(1.12m) (trailer) (2015)


Onbegrensde Liefde

(40m) (documentaire) (2015)

‘Onbegrensde Liefde’ met de subtitel ‘Toen Delft wakker werd gekust’ is geïnspireerd door de roman ‘Agneta’ van de Delftse auteur Jan van der Mast. Het is een verhaal over een dommelend stadje tussen Vliet en Schie dat eind 19e eeuw ontwaakte mede door toedoen van de ideeën van Jacob van Marken, een  briljante ingenieur en zijn hoogstbijzondere vrouw Agneta.

Een verhaal van een ontembare ambitie, een pijnlijk geheim en vooral van onbaatzuchtige liefde.

‘Onbegrensde liefde’

(1.10m) (trailer) (2015)


Een hart van goud. Afscheid van een meester

(22m) (documentaire) (2015)

Leraar Dré houdt zijn werkzame leven in het onderwijs voor gezien. De medische aandoening ‘triggerfinger’ en een hulpbehoevende vrouw gaven hem die keuze in. Zijn passie voor Zappa brengt hem in de overgang naar het ‘nieuwe niets’ aan het musiceren en recentelijk is een nieuw stamhoofd geboren.

Een man die gehoord wil worden.

Heel makkelijk dit

YouTubeOp YouTube vind je vrijwel alle filmpjes terug die ik de afgelopen jaren heb doen verschijnen. Dit met uitzondering van producties waarover commercieel afspraken gemaakt zijn of die actueel in het filmfestival circuit draaien.

Het is overigens erg makkelijk om je je te abonneren op het gekoppelde YouTube kanaal Theodor van der Lans/ Lansalot NuMedia Film Productions. Dan krijg je een automatische melding als er een nieuwe  post is gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.