VLAARDINGEN  – Hieronder een selectie van de TDD (‘Delftse’) Vlogs (2014-2016).

Voor het totale overzicht van Documentaires, trailers en overige producties : klik op de volgende link en ga naar Theodor van der Lans op YouTube;)

Derk No Domino’s (Derk Groen) (20.42) (2017)
Uit de archieven vanuit de ‘Theodor Draait Dorrr’ een pareltje over de Delftse gitarist Derk Groen. De geboren Overschie-enaar speelde in zijn loopbaan met tal van beroemde muzikanten en had zelfs een bepalende invloed op een van de mooiste Nederpopsongs ever…

Bon Dieu!! Of hoe de Waalse Kerk uit Delft verdween (9.58) (2016)
De Waalse kerk in Delft beëindigd na 430 jaar haar Franstalige diensten. Het bestuur van de Waals Hervormde Gemeente Delft stelt dat er sprake is van een ‘compleet gelukte integratie’ in de Nederlandse samenleving en het nut van een religieus Franstalig samenzijn derhalve is vervallen.
De Waalse kerk was ooit de hofkapel van Willem van Oranje en zijn gezin. De voertaal aan het hof was toen Frans. Daaruit groeide sinds 1585 de Franstalige gemeente. Van de oorspronkelijk 68 ‘Waalse gemeenten’ in Nederland zijn er anno 2016 nog twaalf over. Wat vindt de Delftse bevolking eigenlijk van de sluiting van de Franstalige kerk? En wat gaat er gebeuren met de prachtige kapel?

Reuring op het Dorp. Schipluiden gaat recht staan voor zijn burgemeester (12.00) (2016)
De burgemeester van Midden-Delfland, Arnoud Rodenburg dacht probleemloos op te kunnen gaan voor een derde ambtstermijn. In de voorgaande periodes was er nauwelijks een wanklank over zijn functioneren te horen geweest. Ook de vertrouwenscommissie had zich al unaniem positief over Rodenburg uitgesproken. Echter, op 26 januari j.l. werd hij met 9-7 weggestemd. Zijn eigen CDA had hem de das omgedaan. Wat is hier gebeurd? Waarom werd een broedermoord gepleegd? Wat vindt de bevolking van deze ontstane ophef? TDD ging eens in het prachtige Schipluiden op onderzoek uit.

InterRent car-scam in Faro (5.24) (2015)
This video shows the ongoing criminal practices of the Faro-based (Portugal) car-rental company: InterRent (an Europcar company). InterRent Faro is (in)famous for it’s criminal practices to trick tourists. They say accessories are missing which have never been on the car at pick-up. Transavia is deaf, dumb and blind for the complaints.

De Aandelenoverdracht (8.09m) (2015)
Hier het bewijs dat het nieuwe stadshart in Delft – het Vesteplein – steeds belangrijker wordt. Zware veiligheidsmaatregelen op de Koornmarkt. Een kandidaat burgemeester die een goede indruk achterlaat en een aandelentransactie die nieuwe verhoudingen met zich meebrengt op de Beestenmarkt.

Knippen en scheren (9.18m) (2015)
In de 30e aflevering van ‘Theodor Draait Dorrr’ een feestelijke TukTuk, een onverwachte knal voor iemands kop en een delicate kwestie van of je haar goed zit…

De teloorgang van de pindakaasfabriek (6.08m) (2015)
Eind 2008 besloot multinational Unilever haar pindakaasfabriek – Calvé – in Delft de nek om te draaien. Rucksichtloss werden alle werknemers ontslagen. Het terrein lag er sindsdien verlaten bij.. Of toch niet?

Matten op het Bruggetje, Megakranen en Freezones (5.24m) (2015)
In Delft gebeurt altijd wat. Permanent verkeersinfarct laat gemoederen hoog oplopen. Lentekriebels leiden tot zomerkolder. Megakranen restaureren de Nieuwe Kerk op de markt zonder om te vallen. En de TU komt met revolutionair ontwerp voor buitenruimte..

Gasten in de Prinsenstad Owee Owee Owee (8.12m) (2015)
Delft herbergt een fameuze Technische Universiteit met een aantrekkelijkheid die ver buiten de landsgrenzen reikt. Een week per jaar is de binnenstad een bolwerk van feestende studenten. De OWEE (introductieweek) doet de jongens en meisjes, net bij pa en ma weg zijn, snel proeven van vruchten waarvan ze eerst droomden. En soms leren ze al heel snel een opvoedkundig lesje.

Delft heeft een nieuw station (7.27m) (2015)

Na jaren van bouwen aan een nieuw treinstation in Delft was het op zaterdag 28 februari 2015 eindelijk zover. De entree van de Prinsenstad ziet er opeens heel anders uit. Wat vinden de gebruikers van het station er van? Het licht van Johannes Vermeer is gebleven…

Johannes Vermeer en zijn geheimen (7.23m) (2015)
Een van de meest beroemde Delftenaren is de schilder Johannes Vermeer. De nalatenschap omvat 38 schilderijen is befaamd om zijn vederlichte penseeltoetsen en daarin met name de inval van het ‘Delftse licht’. Restaurator Danny Hartmann van Rijnenburg – Vermeerdeskundige – heeft zichzelf een taak toebedeeld om de geheimen die om de schilder en zijn schilderijen heenhangen nauwgezet te ontrafelen. Zo heeft hij van de meeste schilderijen de exacte plaats gelokaliseerd. In zijn tweede grote Vermeerboek – dat op 31 juli in het Vermeer Centrum gepresenteerd werd – onthulde hij een shockerende restauratie van een schilderij. Een schilderij dat in het bezit is van het Mauritshuis en waarvan men daar niet wil dat dit publiekelijk wordt wat er gebeurd is….

Wethouder Harpe over de St.Sebastiaansbrug en de gigasalarissen (8.16m) (2015)
Delft is anno 2015 een stad in grote financiële nood. Opeenvolgende colleges hebben de Prinsenstad bijkans aan de bedelstaf gebracht. De treintunnel maar vooral keuzes rondom het stadskantoor en de grondexploitatie van de Spoorzone leiden tot een strop van meer dan een half miljard. Het vereist bestuurlijk grote inventiviteit om financieel het hoofd boven water te houden en de burger niet de hoofdprijs te laten betalen voor dit serieel bestuurlijk falen. Het huidige College kenmerkt zich voornamelijk door ‘gedraai en gekeer’ maar er is een wethouder die de uitdaging om de brug terug te slaan naar de burger niet uit de weg gaat en zich open en transparant lijkt op te stellen.

Sportradio Delft ..of de kroniek van een afscheid (10.46m) (2015)
De Stadsradio in Delft zendt al 25 jaar een wekelijks sportprogramma uit. Een stel – zeg maar authentieke – verslaggevers bezoekt Delftse sportlocaties en doet verslag van de gebeurtenissen op en rondom de velden. De oudste van het stel heeft recentelijk enig fysiek malheur te verstouwen gekregen en werkt hard aan een terugkeer. Maar komt het ooit nog zover?

De jongens van de koffietent (9.50m) (2015)
De afgelopen jaren liet een ware wildgroei zien van allerlei hippe coffeetentjes. Starbucks-achtige loungebarretjes waar je voor een zgn ‘Colombiaanse’ Latte Machiatto minimaal 4 euro mocht gaan neertellen. In dit marketinggeweld blijft de Hollandse koffietent toch een waar fenomeen van sociale verbinding, gezelligheid met vaak nog een bakkie ‘koffie voor een eurootje’. In de groothaagse regio zijn nog een aantal zeer authentieke koffietenten te vinden. Bijgaand een impressie van een tweetal Dellufse koffietenten.

Levende Etalages (9.55m) (2015)
Levende Etalagedag in Delft. Vrijwilligers, amateurs, en bijna-professionals zijn eenmaal per jaar een kleurrijk palet in de Delftse binnenstad en in vele etalages. Elk jaar trekt dit fenomeen meer bekijks.

1e Tattoo Conventie Delft (8.31m) (2015)
De populariteit van tatoeages kent geen grenzen. Delft maakte op Paasdag zijn eerste Delftse Tattoo Conventie mee. Zonder meer een evenement dat Delluf als bruisend middelpunt in Zuidholland steviger op de kaart zet. En het moet gezegd..het was een feestje.. 😉

MRSA-doofpot in Verpleeghuis ‘De Bieslandhof’ (6.23m) (2015)
‘De Bieslandhof’ is de grootste zorginstelling van de zorgholding Pieter van Foreest (PvF). De afgelopen jaren is dit verpleeghuis regelmatig negatief in het nieuws geweest. Een recente voorzitter van de Raad van Bestuur, Therese van den Hurk, moest met de staart tussen de benen vertrekken wegens leugens en gevoeligheid voor onoorbare ‘financiële prikkels. De PvF heeft voortdurend problemen met de kwaliteit van zorg. De focus van de Raad van Bestuur ligt op het financieel beheer en niet op de organisatie en dat blijkt een grote misrekening. De organisatie rammelt aan alle kanten. Medewerkers voelen zich onveilig. In maart 2015 deed zich een MRSA-BESMETTING voorgedaan in de Bieslandhof die men met alle macht onder de pet wilde houden. Medewerkers werden geinstrueerd hier niet over te praten en zijn onvoldoende geïnformeerd over gevaren. Bezoekers zijn helemaal niet geïnformeerd.

Heel Holland Kakt (10.04m) (2015)
Praten over darm- en poepproblemen is anno 2015 nog steeds een groot taboe. Men praat er gewoon niet over! Maar 1 op de 6 Nederlanders – meer dan twee miljoen mensen – heeft in meer of mindere mate last van zijn buik, darmen en/of stoelgang.
Desondanks neemt een groot aantal artsen darmklachten nog steeds niet erg serieus en plakt hier vaak een psychologisch labeltje op. Volkomen ten onrechte. Het roer moet om!

55 Tinten T (7.40m) (2015)
’50 tinten Grijs’, een film waar vooral vrouwen naar uit keken. Klaar met de vanilleseks in het weekeinde. Hopend op een harder randje. Maar hoe valt de film bij de doelgroep echt? Is 50 tinten nou die verrijking voor het seksuele vrouwenbrein?

Graffiti in de Warmoeziersstraat (8.03) (2015)
In Delft wonen bijzondere mensen. Theodor van der Lans geeft met persoonlijke mini-portretjes een inkijkje in het leven van deze ‘onbekende’ bekende Delftenaren. Maak kennis met: 50 shades of life aka Rosemarie Pols. De TeeSet is niet deaud!

NIMBY aan de Buitenwatersloot (7.21) (2015)

‘Not In My Back Yard’ bestaat ook in de Prinsenstad! Delfts buurtcomité uit de wijk ‘Westlandhof’ verweert zich tegen mogelijke komst van dansschool.

Zelfmoorden voor het tiende jaar opeenvolgend gestegen in Nederland (4.09) (2015)
Voor het tiende jaar op rij is het aantal suïcides in Nederland gestegen. Deze stijging zal zich naar alle waarschijnlijk nog flink doorzetten. Opeenvolgende kabinetten richten zoveel sociale schade aan dat bescherming nu wegvalt voor mensen in acute psychische nood. Mensen zijn kostenposten geworden. Regeringen en de oneindige serie van bankenvullende parlementariërs maken zich collectief schuldig aan een misdrijf: “opzettelijk verwaarlozing van burgers met de dood tot gevolg hebbende“. Want… soms weten mensen het niet meer…

Terreur..of waar het echt over gaat! (4.12m) (2015)
Er zijn vele zaken die bijdragen aan extremisme en de ultieme uitingsvorm zoals in Parijs (de aanslag op Charlie Hebdo januari-2015). Een van de belangrijkste universele oorzaak van terreur is armoede. Armoede! Dat is een samenleving waarin je niet mag meedoen, waar kansen aan jou voorbijgaan, waar je er niet bijhoort, waar werk voor jou schaars goed is en waar ‘samenleven’ alleen een woord is.
Het gevolg van uitsluiting is frustratie, verharding en soms extreem geweld. Valse profeten staan dan op en dan worden zondebokken gezocht en gevonden. Onwetendheid is killing! Soms zelfs letterlijk!

Jungle in the city (3.45m) (2015)
Velen sluiten de ogen voor de narigheid van anderen. We zien dat nu eenmaal niet graag. Kennelijk is het in de steeds individualistischer wordende samenleving – waar het recht van de sterkste de norm is – noodzakelijk om dit soort thema’s te laten zien en op de agenda te plaatsten. Onverbloemd en keihard waar nodig.

 

Het is wel erg makkelijk dit!

th

Het is overigens erg makkelijk om je je te abonneren op het gekoppelde YouTube kanaal Theodor van der Lans/Lansalot NuMedia Film ProductionsDan krijg je automatisch melding als er een nieuwe post is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.